21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul Greciei a prezentat un set de propuneri pentru un acord asupra datoriei ţării sale

Premierul Greciei a prezentat un set de propuneri pentru un acord asupra datoriei ţării sale

(Foto: qz.com)
(Foto: qz.com)

Premierul grec Alexis Tsirpas a prezentat ieri, în cursul unor discuţii telefonice purtate cu cancelarul german Angela Merkel şi cu preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, un set de propuneri „pentru un acord reciproc avantajos”, informează Mediafax.ro. „Premierul (Tsirpas) a prezentat un set de propuneri pentru ajungerea la un acord reciproc avantajos, care va oferi o soluţie definitivă şi nu va amâna soluţionarea problemei legate de datoria Greciei”, se arată într-un comunicat transmis de Executivul grec. Noul set de propuneri a fost prezentat cu o zi înainte de desfăşurarea, la Bruxelles, a unui summit extraordinar pe tema crizei din Grecia.

În lipsa unui acord cu creditorii săi – Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană (BCE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) – referitor la reformele necesare economiei, Grecia nu poate primi restul de 7,2 miliarde de euro din programul de 240 de miliarde de dolari care se încheie pe 30 iunie. Statul elen trebuie să plătească FMI datorii de 1,6 miliarde de euro scadente în iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS