11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMircea Băsescu va fi cercetat sub control judiciar

Mircea Băsescu va fi cercetat sub control judiciar

Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, a scapat de arestul la domiciliu și va fi judecat sub control judiciar, scrie b1.ro.

Curtea Constituţională a decis, în 7 mai, că dispozițiile articolului 222 din Codul de procedură penală (CPP) încalcă legea fundamentală, întrucât nu este precizată durata maximă a arestului la domiciliu în procedura de cameră preliminară şi în cursul judecăţii în primă instanţă. Invocând decizia CCR, Mircea Băsescu a reuşit să scape de arestul la domiciliu. Fratele președintelui a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, pe 14 iulie 2014, pentru trafic de influență, după ce a cerut mari sume de bani de la membrii familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

La începutul anului 2011, după ce față de Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, i-a remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Căpățână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl denunțătorului și a altor cereri incidente în respectiva cauză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS