10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 900 de firme au fost verificate în ultima săptămână de inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală

Peste 900 de firme au fost verificate în ultima săptămână de inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală

(Foto: antifrauda.ro)
(Foto: antifrauda.ro)

Peste 900 de inspectori ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au controlat săptămâna trecută 931 de unităţi comerciale de pe întreg cuprinsul ţării şi au constatat nereguli pentru sancţionarea cărora au dispus amenzi şi confiscări în valoare totală de 4.391.399 lei, precum şi suspendarea activităţii comerciale a nouă puncte de lucru. Verificările s-au derulat în toate zonele României, în Oltenia inspectorii controlând societăţi comerciale din Craiova şi Slatina. Cele mai multe abateri depistate de inspectorii antifraudă fiscală au fost încălcări ale obligaţiilor legale de dotare sau utilizare a caselor de marcat, întocmirea defectuoasă a evidenţelor financiar-contabile şi comercializarea de produse fără acte legale de provenienţă.

Potrivit unui comunicat transmis de DGAF, acţiunile de control, efectuate în baza sesizărilor primite la TelVerde și analizei de risc fiscal, vor continua şi în următoarea perioadă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS