10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Ioan Rus despre românii din străinătate: Copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă

Ministrul Ioan Rus despre românii din străinătate: Copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă

Ministrul Transporturilor Ioan Rus a declarat miercuri seară la Digi24 că românii din diaspora lucrează pe circa 1.500 de euro, iar „de banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă”, scrie Hotnews.  Declaraţia şocantă vine la doar două zile înaitea votului din Parlament pe moţiunea de cenzură pe tema votului din diaspora de la alegerile prezidenţiale.

„România are 3 milioane de oameni să zicem, din forţă activă, în acest moment în Occident. 3 milioane, dintre care vreun milion sunt fierari, betonisti, zidari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi etc. prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate”, a declarat ministrul Ioan Rus la Digi 24. Cosmin Prelipceanu, realizatorul emisiunii „Jurnalul de seară”, a reacţionat la declaraţie afirmând „o generalizare artistică, să spun aşa, o licenţă”, iar Ioan Rus a confirmat: „Da, absolut, o licenţă”.  Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), Gabriela Coman, spunea, miercuri, la lansarea proiectului „Protecţie şi educaţie pentru copiii afectaţi de migraţia pentru muncă în străinătate”, că la nivel naţional sunt înregistraţi 82.339 de copii afectaţi de plecarea părinţilor în străinătate. „Aproximativ 49.000 dintre ei au doar un părinte plecat, ceilalţi au ambii părinţi în străinătate. Cifra pare în descreştere, însă niciodată nu suntem siguri că toate cazurile se raportează. Pare în scădere numărul şi probabil că şi evoluţia crizei economice influenţează acest lucru”, a precizat secretarul de stat de la ANPDCA.

Prima reacţie a Opoziţiei după ce ministrul Rus i-a jignit pe românii din Diaspora, spunând că de banii câştigaţi de români în străinătate copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă, a venit din partea purtătorului de cuvânt al PNL Diaspora, Ovidiu Raetchi. Acesta a spus că Ioan Rus „i-a jignit într-un mod halucinant pe românii din Diaspora” şi îi cere „să îşi dea demisia odată cu premierul Ponta”. „Fără discuţii, Ioan Rus trebuie să demisioneze urgent din funcţia publică pe o deţine şi să îşi ceară scuze publice pentru afirmaţia stupefiantă pe care a făcut-o. Incapabil să îşi vadă de treaba şi să construiască autostrăzi, încearcă să îşi ascundă incompetenţa şi îi jigneşte pe românii din Diaspora. Românii care pleacă în străinătate pentru a munci fac acest lucru pentru că guvernul Ponta şi implicit ministrul Ioan Rus nu sunt în stare să le ofere condiţiile necesare pentru un trăi decent care să le permită să îşi întreţină familia”, mai spune Raetchi.

„Aberaţiile pe care întregul guvern Ponta le-a făcut şi spus despre românii din Diaspora vor fi aspru sancţionate de electorat, iar parlamentarii, indiferent de formaţiune, au datoria să voteze moţiunea de cenzură a PNL de vineri. Tema, aşa cum ştiţi, este cea a votului prin corespondenţă pentru românii care trăiesc şi muncesc în străinătate, un minim semn de respect pe care trebuie să îl arătăm pentru aceştia”, se mai arată în comunicatul transmis e Ovidiu Raetchi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS