17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn nou dosar penal pe numele lui Darius Vâlcov

Un nou dosar penal pe numele lui Darius Vâlcov

Procurorii anticorupţie au deschis un nou dosar pe numele lui Darius Vâlcov, fostul ministru fiind acuzat de trafic de influenţă în perioada când era primar al oraşului Slatina. El ar fi atribuit un contract de achiziţii publice contra unui comision din valoarea contractului.
Fostul ministru al Finanţelor se află la sediul DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă noile acuzaţii.

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv în dosarul Tablourilor Furate pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, spălare de bani şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, în formă continuată.

Potrivit procurorilor, începând din 2011 şi până la data reţinerii sale, Darius Vâlcov a efectuat operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția de primar, senator și ministru. Vâlcov s-ar fi folosit de informațiile obţinute când a ocupat cele trei funcţii pentru a sprijini o firmă de cadastru, una de contabilitate și un birou de avocatură, deţinute de fostul ministru al Finanţelor, dar administrate prin interpuși.

De asemenea, fostul ministru mai este cercetat într-un dosar pentru trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri, care i-ar fi promis 20 la sută din sumele încasate.
Darius Vâlcov se află în arest preventiv din 2 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS