13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePercheziţii pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Soţul Alinei Bica, la DIICOT

Percheziţii pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Soţul Alinei Bica, la DIICOT

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție şi asimilate celor de corupție, comise în perioada 2011 – 2012.

În cursul zilei de 3 iunie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se desfăşoară percheziții domiciliare în 7 locații reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, situate în municipiile Sibiu, Braşov, Alba Iulia, Piatra Neamţ şi Bucureşti.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Percheziţiile vizează firme importante în domeniul construcţiilor, din Făgăraş, care sunt suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu total de peste 10 milioane de lei, printre cei vizaţi fiind şi soţul Alinei Bica, fosta şefă a DIICOT, potrivit Mediafax.

Potrivit unor surse judiciare, soţul Alinei Bica a fost luat de acasă de către procurorii DIICOT şi este în drum spre sediul instituţiei, urmând să fie audiat.

În cursul zilei de miercuri, unsprezece persoane urmează să fie duse la audieri la sediul DIICOT Braşov.
Sursele judiciare citate au mai precizat că liderul grupării, Dan Vasile, apare în denunţul lui Ovidiu Tender de la DNA, potrivit căruia acesta ar fi luat, împreună cu soţul Alinei Bica, pachetul majoritar de la UPRUC.
Potrivit aceloraşi surse, Bica are o firmă de afine şi este suspectat că a scăzut şi el facturi în sumă de 80.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS