14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrim-vicepreședintele Comisiei Europene, în vizită în Bulgaria și România

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, în vizită în Bulgaria și România

(Foto: wikimedia.org)
(Foto: wikimedia.org)

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, va participa joi, 4 iunie, la Ruse, la un dialog transfrontalier cu cetățeni bulgari și români, alături de președintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, și de ministrul justiției din România, Robert Cazanciuc. În seara zilei de joi, îl va întâlni pe prim-ministrul României, Victor Ponta.

Vineri, 5 iunie, prim-vicepreședintele Timmermans se va afla la București pentru întâlniri cu președintele României, Klaus Iohannis, cu ministrul justiției, Robert Cazanciuc, cu membri ai comisiilor reunite pentru afaceri europene din Parlamentul României, precum și cu reprezentanți din organisme judiciare și organizații pentru a discuta despre Mecanismul de cooperare și verificare (MCV) prin care Comisia Europeană urmărește și susține lupta împotriva corupției și consolidarea independenței justiției în România.

În încheierea vizitei, prim-vicepreședintele Timmermans va susține o conferință de presă la sediul Reprezentanței Comisiei Europene la București și va vizita unitățile Poliției de Frontieră de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS