3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCSM a sesizat Inspecţia Judiciară cu privire la o serie de afirmaţii făcute de premierul Ponta în legătură cu justiţia

CSM a sesizat Inspecţia Judiciară cu privire la o serie de afirmaţii făcute de premierul Ponta în legătură cu justiţia

(Foto: rador.ro)
(Foto: rador.ro)

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis sesizarea Inspecţiei Judiciare, pentru a fi făcute verificări cu privire la apărarea independenţei sistemului judiciar, după ce premierul Victor Ponta a făcut mai multe declaraţii referitoare la actul de justiţie, în cadrul unei emisiuni de televiziune, scriu jurnaliştii de la Mediafax.ro. „Ca urmare a afirmaţiilor domnului Victor Ponta, prim ministru al României, emise în spaţiul public în cadrul emisiunii ‘Ora de vârf’, difuzată de postul de televiziune România TV în data de 1 iunie 2015, cu începere de la ora 20.31, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări cu privire la apărarea independenţei sistemului judiciar”, arată CSM, într-un comunicat de presă transmis în cursul zilei de azi.

Luni seara, întrebat la finalul unei emisiuni la România TV despre condamnarea lui Liviu Dragnea, Ponta a spus că el nu are voie să vorbească despre justiţie, după care a afirmat, ironic, că în acest moment există o singură putere, „iar noi ceilalţi, Guvern, Parlament, Preşedinte, facem şi noi ce putem”. Ponta a continuat, spunând în aceeaşi notă: „Aţi văzut ce păţesc ăia doi judecători de la Curtea de Apel care au achitat-o pe doamna Rarinca? Le-au scos stenograme, nu ştiu ce. Vă daţi seama că judecătoarele de la Dragnea, dacă cumva îl achitau pe Dragnea, cred că erau şi arestate acum. Au dat şi ele un an cu suspendare, dar pentru noi e un lucru nedrept, pentru că nu doar noi, ci şi PNL a fost cu noi la suspendare”, a spus Ponta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS