15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFIFA : Blatter îşi reglează conturile cu adversarii

FIFA : Blatter îşi reglează conturile cu adversarii

.Într-un interviu transmis de televiziunea elevetiană, Sepp Blatter, abia reales la preşedinţia FIFA, a ţinut şi regleze conturile cu cei ce au încercat împiedice realegerea sa. El a denunţat în mod special „ura venită nu din partea unei persoane ci a unei organizaţii întregi, UEFA”.

UEFA îşi menţine reticenţele faţă de actuala conducere a FIFA. Reprezentantul desemnat de UEFA pentru postul de vice-preşedinte al FIFA, David Gill,”a refuzat facă parte dintr-un Comitet Executiv sub actuala conducere”. Un jurnalist francez, trimis special la congresul Federaţiei,afirma aseară la postul de televiziune ” Iţele nu este exclusă ieşirea UEFA din FIFA.

Abia reales pentru al cinccilea mandat de patru ani la preşedinţia FIFA, Joseph Blatter a lansat –într-un interviu la postul elveţian de televiziune – atacuri dure la adresa celor ce i-au cerut şi apoi au încercat -l oprească de la a prelua din nou conducere Federaţiei. În primul rând, Blatter s- a declaratşocat” de acuzaţiile pe care le-a adus Loretta Lynch, ministrul american de Justiţie, Federaţiei Internaţionale de Fotbal şi a dezaprobat operaţiunea fulger derulată la Zurich ce a condus la arestarea a şapte responsabili ai Federaţiei. Într-un mod criticat de comentatorii de presă, Blatter a pus acţiunea justiţiei americane pe seama unei răzbunări pentru faptul americanii nu au reuşit obţină organizarea Cupei mondiale de fotbal din 2022 pe teritoriul lor. Blatter a reproşat în mod special faptul arestarea persoanelor respective a avut loc la Zurich, exact în ajunul Congresului FIFA. Mai mult, Blatter a afirmat SUA sunt principalul sponsor al Regatului Haşemit, deci al adversarului sau la alegerile pentru conducerea FIFA, prinţul iordanian Ali bin Al Hussein. În fine, Blatter a atacat la fel de dur presa din Marea Bruitanie care, cu titluri extrem de ostile, l-a atacat personal, probabil pentru a se răzbuna nu au reuşit obţină organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2018.

„Iert pe toată lumea, dar nu uit”- a avertizat Blatter

Nimeni, a mai spus Blatter în interviul său televizat, nu va convinge a fost o simplă coincidenţă între atacurile americane şi reacţia UEFA şi a lui Michel Platini. Sepp a denunţatura venită nu doar din partea unei persoane ci a unei organizaţii, UEFA”. Întrebat despre atitudinea faţă de Platini, preşedintele UEFA, care i-a cerut personal demisioneze, Blatter a răspuns: „Iert pe toată lumea, dar nu uit”. În ceea ce priveşte viitoarele relaţii cu UEFA, Sepp şi-a atenuat oarecum afirmaţiile: „Va trebui continui relaţiile cu Platini şi cu UEFA…Nu putem trăi fără UEFA şi nici UEFA nu poate trăi fără noi”.

UEFA contiuă însă aibă reticenţe

Michel Platni nu este singurul din conducerea UEFA care a exprimat rezerve faţă de realegerea lui Blatter la preşedinţia FIFA. Britanicul David Gill, ales de UEFA ocupe postul de vice-preşedinte al FIFA, a anunţat refuză această funcţie în cazul realegerii lui Blatter, subliniind, într-un comunicat, evenimentele devastatoare petrecute în ultimele zile m-au convins nu este potrivit fac parte din Comitetul executiv al FIFA cu actuală preşedinţie„. Recunosc Blatter a fost ales în mod democratic şi doresc FIFA tot succesul posibil în eradicarea tuturor problemelor cu care se confruntă, a mai spus fostul lider al Manchester Unite, în vârstă de 57 ani, subliniind însă reputaţia profesională este esenţială şi nu vede cum fotbalul se poate schimbă în bine cât timp Blatter rămâne în funcţie„. David Gill a informat , în curând, la Berlin, cu prilejul finalei Ligii campionilor din 6 iunie, va avea loc o reuniune „între europeni” pentru a analiză dacă vreo altă personalitate din UEFA va accepta activeze în conducerea FIFA alături de Blatter saudacă va trebui ne asumăm responsabilităţile prin alte mijloace”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS