17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate1 Iunie: Ziua Porţilor Deschise pentru Copii, la Ministerul Afacerilor Interne

1 Iunie: Ziua Porţilor Deschise pentru Copii, la Ministerul Afacerilor Interne

162693maxim

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) organizează luni, de 1 Iunie, Ziua Porţilor Deschise, prilej cu care copiii vor putea urmări exerciţii demonstrative ale jandarmilor, vor învăţa tehnici de prim ajutor, dar şi despre profesia de criminalist şi robotul pirotehnic.

Ajunsă la cea de-a șaptea ediție, Ziua Porţilor Deschise pentru Copii la MAI, se desfăşoară luni, între orele 8.00 şi 13.00. Copiii vor fi întâmpinaţi cu standuri expoziţionale ale Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei Române, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei Generale de Paşapoarte, Direcţiei pentru Evidenţa Persoanei, Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Arhivelor Naţionale, precum şi ale altor structuri din MAI.

În cadrul evenimentului, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, va premia un copil care şi-a salvat fratele dintr-un incendiu.

Pentru cei prezenţi, în parcarea din faţa Ministerului Afacerilor Interne este pregătit un program care va cuprinde exerciţii la înălţime efectuate de jandarmi şi exerciţii demonstrative ale sportivilor clubului Dinamo Bucureşti.

De asemenea, un grup de copii, sub instructajul unor poliţişti de frontieră, va prezenta un set de tehnici de autoapărare, iar un paramedic SMURD va arăta celor mici tehnici de acordare a primului ajutor.

Invitaţii vor putea vedea tehnica de intervenţie: maşini şi motociclete ale poliţiştilor, jandarmilor, poliţiştilor de frontieră şi pompierilor, precum şi elicoptere din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie.

 Micuții sunt aşteptaţi să afle mai multe despre profesia de criminalist şi robotul pirotehnic. Vizitatorii îi vor cunoaşte şi pe motocicliştii Poliţiei Rutiere şi pe salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Tinerii interesaţi de o carieră într-una dintre structurile Ministerului Afacerilor Interne se vor întâlni cu studenţii Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, care le vor prezenta detalii despre profesia de poliţist, jandarm, pompier sau arhivist.

Cei prezenţi la eveniment vor avea posibilitatea să viziteze şi sediul MAI – sălile de conferinţe, cabinetul ministrului, precum şi balconul central.

Pentru accesul în clădire, copiii peste 14 ani şi adulţii trebuie să prezinte la intrare documentul de identitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS