13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSepp Blatter a câștigat un nou mandat în fruntea FIFA

Sepp Blatter a câștigat un nou mandat în fruntea FIFA

Sepp Blatter a câştigat al cincilea mandat la şefia FIFA (Foto: cdn.fourthofficial.com)
Sepp Blatter a câştigat al cincilea mandat la şefia FIFA (Foto: cdn.fourthofficial.com)

Joseph „Sepp” Blatter, preşedintele în exerciţiu al Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA) a câştigat ieri, la Zurich, un al cincilea mandat în fruntea acestui for, informează realitatea.net. Contracandidatul lui Blatter, Prințul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă după primul tur de scrutin al votului, în care Blatter a obţinut 133 de voturi, iar Prinţul Ali 73. După ce s-a consultat cu staff-ul său, Prinţul Ali a decis să se retragă înainte de al doilea tur: „Mulţumesc tuturor şi vă doresc mult succes în viitor”, a spus Prinţul Ali.

Sepp Blatter, în vârstă de 79 de ani, se află la conducerea FIFA din 1998. El a câştigat alegerile din acest an în plin scandal se corupţie, pe fondul căruia preşedintele Federaţiei engleze de Fotbal a declarat că echipele europene ar putea boicota Cupa Mondială din 2018, organizată de Rusia.Mai multe federaţii europene acuză FIFA că a acordat Rusiei dreptul de găzdui Cupa Mondială în urma mitei oferite mai multor înalţi oficiali. Aceleaşi acuzaţii se referă şi la acordarea către Qatar a Cupei Mondiale din 2022, pe baza informaţiilor făcute publice de către anchetatorii americani şi elveţieni.

Acuzaţiile de corupţie vizează acum şi organizarea Mondialului din 2006. Preşedintele Federaţiei Congoleze de Fotbal, Constant Omari, membru în Comitetul Executiv al FIFA, susţine că Germania a mituit federaţia din Oceania pentru a putea organiza Cupa Mondială.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS