6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinci români, pe lista de persoane cărora li s-a interzis să intre pe teritoriul Rusiei

Cinci români, pe lista de persoane cărora li s-a interzis să intre pe teritoriul Rusiei

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei (Foto: evz.ro)
Vladimir Putin, preşedintele Rusiei (Foto: evz.ro)

Fostul consilier prezidenţial Iulian Chifu a prezentat o listă cu câteva zeci de persoane cărora li s-a interzis să intre în Rusia. Potrivit Mediafax.ro, fostul oficial a afirmat că a primit de la un prieten rus respectivul document, pe care figurează şi cinci români: Iulian Chifu, Eugen Tomac, Gheorghe Haţegan, Adrian Cioroianu şi Liviu Chodan.

Iulian Chifu este fostul consilier al preşedintelui Traian Băsescu şi actual preşedinte al Centrului de Prevenire a Conflictelor şi Early Warning. Eugen Tomac este lider al Partidului Mişcarea Populară. Gheorghe Haţegan este director general adjunct la Transgaz. Istoricul Adrian Cioroianu a fost ministru de Externe în cabinetul Tăriceanu, fiind avizat recent pentru postul de delegat permanent pe lângă UNESCO. Liviu Chodan a preluat la începutul anului trecut postul de comandor al Forţelor Navale Române.

Lista este datată 26 mai şi pe ea mai apar, printre alţii, liderul grupului liberal din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, şi lideri politici din Germania, Spania, Suedia, Olanda, Letonia, Danemarca, Lituania, Polonia, Belgia, Bulgaria, Marea Britanie, Cehia, Estonia, Franţa, Grecia, Finlanda.

Totodată, lista cuprinde europarlamentari şi lideri politici din Germania, Spania, Suedia, Olanda, Letonia, Danemarca, Lituania, Polonia, Belgia, Bulgaria, Marea Britanie, Cehia, Estonia, Franţa, Grecia şi Finlanda.

MAE: Ambasada României la Moscova a primit lista cu persoanele interzise. Vom solicita explicaţii

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat astăzi, la solicitarea Mediafax, că Ambasada României din Rusia a primit de la Delegaţia Uniunii Europene la Moscova o listă cu persoanele ce au interdicţie să intre pe teritoriul rus, şi că va solicita explicaţii în legătură cu românii aflaţi pe această listă. „Ambasada României la Moscova a informat Centrala MAE, în cursul serii de vineri, 29 mai 2015, cu privire la existenţa acestei liste, primite de la Delegaţia UE la Moscova, căreia i-a fost înaintată de către MAE rus”, se arată în răspunsul Ministerului de Externe.

MAE informează că va solicita explicaţii părţii ruse cu privire la listarea cetăţenilor români

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS