10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePercheziţii la Consiliul Local Giurgiu şi la mai multe firme, într-un dosar de corupţie

Percheziţii la Consiliul Local Giurgiu şi la mai multe firme, într-un dosar de corupţie

Procurorii DNA fac percheziţii, vineri, în Bucureşti, Giurgiu şi Ilfov, la Consiliul Local Giurgiu, la firme şi la locuinţele unor persoane suspectate de corupţie şi infracţiuni de serviciu, care ar fi fost comise în 2010-2012, când la conducerea Primăriei era Lucian Iliescu, în prezent senator PNL.
Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie arată, se efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie şi infracţiuni de serviciu, comise în perioada 2010-2012.
În acest caz, procurorii fac 12 percheziţii în Bucureşti şi judeţele Giurgiu şi Ilfov, din care una este sediul unei instituţii publice, restul fiind sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane, a precizat DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că instituţia publică unde au loc percheziţii este Consiliul Local Giurgiu şi ancheta vizează modul în care a fost achiziţionată Piaţa centrală din Giurgiu, în perioada în care la conducerea Primăriei a fost Lucian Iliescu, în prezent senator PNL.

Lucian Iliescu a fost primar al municipiului Giurgiu din 1996 până în 2012, când a obţinut un mandat de senator. În perioada august – decembrie 2012, Lucian Iliescu a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

Lucian Iliescu este vicepreşedinte al PNL, preşedinte al filialei teritoriale PNL Giurgiu şi prim-vicepreşedintele Ligii aleşilor locali PNL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS