22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAE: Restricţii de circulaţie pe teritoriul Bulgariei în timpul verii

MAE: Restricţii de circulaţie pe teritoriul Bulgariei în timpul verii

(Foto: fanatik.ro)
(Foto: fanatik.ro)

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează cetăţenii români care tranzitează sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Bulgariei în legătură cu anumite restricţii de circulaţie impuse de autorităţile din acest stat. Potrivit unei dispoziții a agenției bulgare de Infrastructură rutieră, se interzice circulația autovehiculelor destinate transportului de mărfuri cu masa maximă admisă mai mare de 12 tone (inclusiv remorci și semiremorci), cu mai mult de două osii, tehnică agricolă, tractoare și tehnică specială pentru construcții pe sectoare ale rețelei naționale de drumuri, pe toate autostrăzile şi drumurile naționale.

În perioada 1 iunie 2015 – 15 septembrie 2015, inclusiv, pentru zilele de vineri și duminică, interdicția este valabilă după cum urmează: vinerea, între orele 17:00 – 20:00 şi duminica între orele 14:00 – 20:00. Pentru sărbătorile legale din anul 2015, interdicţia se aplică în ultima zi lucrătoare dinainte de sărbători, în intervalul orar 16:00 – 20:00, precum şi în ultima zi de sărbătoare, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

Potrivit MAE, interdicția nu este valabilă pentru autovehiculele care transportă mărfuri periculoase, produse alimentare alterabile și animale vii. Pe durata interdicției autovehiculele menționate vor staționa în afara carosabilului, fără să obstrucționeze ceilalți participanți la trafic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS