16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinerii de la Livezeni s-au blocat în subteran

Minerii de la Livezeni s-au blocat în subteran

Câteva zeci de mineri de la Livezeni s-au blocat în subteran, iar alţi peste o sută din schimbul I aflaţi încă în timpul serviciului au anunţat că vor rămâne în mină, în timp ce ortacii de la Lupeni şi Lonea protestează în curtea CEH din Petroşani, în aşteptarea ministrului Energiei, Andrei Gerea.

Liderul sindical de la Mina Livezeni, Adrian Ștefan Jurca, spune că 24 de mineri din schimbul lV au rămas blocaţi în subteran, iar alţi o sută din schimbul l care se află în timpul programului de lucru au anunţat că nu vor ieşi din mină până când nu le vor fi soluţionate cererile privind salvarea locurilor de muncă, potrivit Mediafax.

Alţi aproape 300 de mineri de la Minele Lonea şi Lupeni s-au adunat în curtea CEH Petroşani şi aşteptă ca liderii lor să discute cu ministrul Energiei, Andrei Gerea. Aproximativ o sută dintre ei au rămas peste noapte în curtea Complexului Energetic Hunedoara din Petroşani, alături de patru lideri care se află în greva foamei.

La CEH Petroşani, joi este aşteptat ministrul Energiei, Andrei Gerea, la o discuţie cu conducerea unităţii şi cu liderii sindicali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS