17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia a urcat pe locul 13 în clasamentul de la Eurovision, după ce voturile juriilor din Muntenegru şi Macedonia au fost anulate

România a urcat pe locul 13 în clasamentul de la Eurovision, după ce voturile juriilor din Muntenegru şi Macedonia au fost anulate

Voturile acordate de juriile din Muntenegru şi Macedonia la competiţia Eurovision 2015 au fost anulate, după ce s-a constatat că cele două ţări au încălcat regulamentul concursului, informează b1.ro. Astfel au rezultat mici modificări în clasament, reprezentanţii României, trupa Voltaj, ajungând pe locul 13.

Potrivit adevarul.ro, Muntenegru şi Macedonia au încălcat procedura de vot după ce au ales să acorde puncte doar pe baza televotingului, cu toate că regulamentul prevede că fiecare dintre statele participante trebuie să distribuie punctele ţinând cont în proporţie de 50% de votul telespectatorilor şi 50% de votul juriului de specialitate, excepţie făcând doar San Marino. „Rezultatele Macedoniei şi Muntenegrului pentru marea finală Eurovision 2015 au fost anulate după consultarea PricewaterhouseCoopers, supervisor independent al concursului. În ambele ţări, punctajul acordat a fost în proporţie de 100% cel de la televoting. Eliminarea juriilor de specialitate din cele două ţări va fi discutată în următoarea întâlnire a grupului, în iunie”, se arată într-un comunicat al European Union Broadcasting.

După ce punctele din Muntenegru şi Macedonia au fost anulate, clasamentul de la Eurovision de anul acesta a suferit unele modificări. Astfel, Serbia şi Albania au pierdut câte 22 de puncte, Slovenia, 12 puncte, în timp ce şase ţări, printre care şi România, au urcat o poziţie sau două în clasament. Reprezentanta României, trupa Voltaj cu piesa „De la Capăt”, a urcat de la locul 15 pe locul 13, numărul punctelor rămânând aceleaşi, respectiv 35.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS