15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMexic: Cel puţin 13 oameni au murit în urma unei tornade

Mexic: Cel puţin 13 oameni au murit în urma unei tornade

Cel puţin 13 oameni au murit şi peste 200 au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce o tornadă a devastat Ciudad Acuña, un oraş din nordul Mexicului. Rafalele de vânt au transformat sute de locuinţe în mormane de moloz, iar echipele de intervenţie se luptă să scoată supravieţuitorii de sub ruine.

Imaginile difuzate de televiziunea mexicană arată case distruse, stâlpi smulşi şi maşini îngropate sub moloz. Pompieri şi membri ai echipelor de intervenţie s-au mobilizat în zona dezastrului, unde caută oameni care ar putea fi încă prizonieri sub ruinele caselor. Potrivit autorităţilor, cele mai multe victime au fost surprinse pe stradă de tornada a cărei trecere a durat doar câteva secunde.

Se pare că peste patru mii de locuinţe au fost avariate de tornadă. Este vorba despre pagube considerabile. A mai fost menţionat un lucru interesant. Un astfel de fenomen meteo are loc rar în această regiune. Au trecut peste cinci ani de când a fost înregistrată ultima tornadă în zonă.
Primarul oraşului devastat a lansat un apel pentru livrarea de apă, conserve şi haine pentru sinistraţi, dintre care mulţi au ajuns în adăposturi temporare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS