10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTurnul Eiffel a fost închis vineri dimineață din cauza unui protest al angajaților împotriva hoților de buzunare

Turnul Eiffel a fost închis vineri dimineață din cauza unui protest al angajaților împotriva hoților de buzunare

Turnul Eiffel a fost închis publicului vineri dimineață ca urmare a unui protest al salariaților monumentului din capitala Franţei, care au refuzat să muncească din cauza unei  creşeterii numărului de furturi din buzunare și a ameninţărilor hoţilor, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Majoritatea salariaților și-au manifestat dreptul de a nu-și începe activitatea din cauza unei „recrudescențe a acțiunilor hoților de buzunare pe Turnul Eiffel și în urma mai multor agresiuni și amenințări ale acestora”, se arată într-un comunicat. Turnul Eiffel „nu a putut să-și deschidă porțile pentru public” la orele 09.30 a confirmat Societatea de exploatare a Turnului Eiffel (SETE), care administrează monumentul. Circa 40 de salariați, aproape întreg efectivul destinat primirii turiștilor vineri dimineața, au decis să-și exercite dreptul de a nu-și începe activitatea. Hoții de buzunare urcă în grupuri de câte 4-5 persoane. Uneori pot fi chiar 30 de indivizi urcați pe monument iar de multe ori ajung să se bată între ei, a povestit un salariat. Un altul a declarat că a fost amenințat de un astfel de individ căruia i-a cerut să lase turiștii în pace și să coboare din turn. „Dacă nu ne lași să ne facem treaba, vei avea probleme”, l-ar fi amenințat individul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS