8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKovesi: Nu cred că există ofiţeri acoperiţi în DNA

Kovesi: Nu cred că există ofiţeri acoperiţi în DNA

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Kovesi, a spus că nu crede în posibilitatea ca în cadrul instituţiei pe care o conduce să existe ofiţeri acoperiţi, spunând că afirmă acest lucru pentru că se bazează pe „calitatea morală a colegilor cu care lucrează”.

„Nu cred că există acoperiţi în DNA. Mă bazez pe calitatea morală a colegilor cu are lucrez, în primul rând pe acest lucru mă bazez şi îmi cunosc colegii foarte bine, le cunosc atitudinea profesională şi morală (…) şi nu cred că SRI are nevoie de acoperiţi în DNA”, a declarat Kovesi, în cadrul emisiunii „După 20 de ani”, difuzată de PRO TV.

Declaraţia procurorului şef al DNA a fost făcută în contextul în care Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a cerut CSAT să facă verificări cu privire la calitatea magistraţilor, respectiv dacă sunt ofiţeri acoperiţi.

Laura Kovesi a spus că este de acord să fie făcute verificări pentru a se stabili dacă în cadrul structurii din Ministerul Public pe care o coordonează există lucrători în structurile de securitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS