6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Sute de amenzi în „Săptămâna mondială a siguranţei rutiere”

Olt: Sute de amenzi în „Săptămâna mondială a siguranţei rutiere”

„Săptămâna mondială a siguranţei rutiere”, desfăşurată la iniţiativa Organizaţiei Naţiunilor Unite, a fost marcată şi de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Oamenii legii au derulat săptămâna trecută mai multe activități preventiv-educative pe linia circulaţiei rutiere, în cadrul campaniilor demarate la nivel naţional „Motocicliştii există în trafic”! şi „Nu trece dincolo”!, potrivit evenimentdeolt.ro.

„Misiunile desfăşurate de poliţiştii rutieri pe raza judeţului Olt au avut drept scop diminuarea numărului de accidente rutiere în care sunt implicaţi copii şi tineri, precum şi combaterea indisciplinei conducătorilor de motociclete şi a indisciplinei pietonale”, a declarat comisarul şef Florin Cîrstea.

Acţiuni de acest gen au avut loc în întreaga ţară, la nivelul judeţului nostru poliţiştii rutieri avându-i în vizor nu doar pe motociclişti şi pietoni, ci şi pe biciclişti şi căruţaşi. Potrivit celor precizate de reprezentanţii Serviciului Rutier Olt, aproape 600 de amenzi au fost aplicate în trafic săptămâna trecută. Printre cei sancţionaţi contravenţional s-au aflat şi 21 de pietoni, un motociclist, şapte biciclişti şi şase căruţaşi. Nici şoferii care nu au respectat regulile de circulaţie nu au scăpat nesancţionaţi, 101 din amenzile aplicate de poliţişti fiind  pentru nepurtarea centurii de siguranţă. De asemenea, oamenii legii au reţinut 29 permise de conducere, au retras zece certificate de înmatriculare şi au constatat şase infracţiuni la regimul circulaţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS