8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConservatorii au câştigat alegerile din Marea Britanie

Conservatorii au câştigat alegerile din Marea Britanie

Partidul Conservator a câştigat alegerile din Marea Britanie obţinând 316 mandate, în timp ce laburiştii au obţinut 239 de mandate, potrivit exit-poll-urilor comandate de BBC. Partidul Liberal Democrat a obţinut 10 mandate, în timp de partidul anti-imigraţie UKIP nu a luat decât două mandate. Surpinde numărul mare de mandate obţinut de Partidul Naţionalist Scoţian care a luat 58 de mandate.
Alegerile generale din Regatul Unit vor configura decizia privind rămânerea sau ieşirea (după 40 de ani de relaţii dificile) a Marii Britanii din Uniunea Europeană.
O creştere a euroscepticismului a împins într-o manieră fermă Uniunea Europeană pe agenda politică a Marii Britanii.
Conservatorii aflaţi la putere au promis, până la sfârşitul lui 2017, un referendum privind opţiunile de ieşire sau rămânere a ţării, în cadrul Uniunii Europene în cazul în care vor câştiga alegerile, plasând viitorul Europei în centrul dezbaterilor. Primul Ministru David Cameron a declarat că ar fi dispus să susţină rămânerea Regatului Unit în UE, dar doar în cazul în care Uniunea va fi capabilă să se reformeze. „Interesul naţional al Marii Britanii este cel mai bine servit într-o Uniune Europeană flexibilă, adaptabilă şi deschisă” a spus Cameron.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS