17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElena Udrea, eliberată

Elena Udrea, eliberată

Elena Udrea va fi plasată în arest la domiciliu. Aceasta este hotărârea dată astăzi de instanţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Decizia este definitivă.

Fostul ministru al Turismului a contestat decizia de prelungire a arestului preventiv în dosarul Gala Bute.

Fosta protejată a lui Traian Băsescu a fost adusă în Bucureşti din penitenciar pentru acest termen. Pe drumul către Înalta Curte, Elena Udrea a beneficiat de o escortă sporită. Ea a fost însoţită de mai mulţi ofiţeri de la penitenciarul Târgşor, acolo unde a fost transferată din arest.

Elena Udrea are parte de măsuri speciale de pază şi la penitenciar. Iese întotdeauna însoţită la plimbare şi stă în celulă cu alte trei deţinute.

Conducerea închisorii a demarat o cercetare administrativă, pentru a verifica dacă viaţa fostului ministru a fost pusă în pericol.

Elena Udrea este urmărită penal şi în dosarul „Microsoft”, cauză în care a fost arestată preventiv din 11 februarie până în 17 februarie, când instanţa a înlocuit măsura cu arestul la domiciliu. Udrea a stat în arest la domiciliu până în 25 februarie, când a fost arestată preventiv în dosarul „Gala Bute”.Fostul ministru este după gratii din 25 februarie. Este acuzată de abuz în serviciu, tentativă de folosire a unor documente sau declaraţii false pentru obţinerea de fonduri europene, folosire a influenţei pentru obţinere de foloase necuvenite şi luare de mită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS