22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate15 persoane reţinute în dosarul Romprest

15 persoane reţinute în dosarul Romprest

Un număr de 15 persoane care au fost reţinute, miercuri, în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani în care este implicată frma Romprest vor fi prezetate, joi, Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventivă, potrivit Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor DIICOT Ploieşti, procurorii care anchetează dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani în care este implicată societatea comercială Romprest şi care miercuri au făcut descinderi în mai multe judeţe au reţinut 15 suspecţi în acest caz.

Tot joi, procurorii DIICOT Ploieşti vor cere magistraţilor Tribunalului Prahova emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsa pe numele omului de afaceri Florian Walter, suspectat că a iniţiat şi coordonat grupul infracţional organizat specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani, operaţiuni financiare în care este implicată SC Compania Romprest Service SĂ, alături de alte societăţi comerciale, între care unele considerate firme-fantomă.

În acest dosar, procurorii DIICOT l-au audiat şi pe unul dintre finanţatorii clubului de fotbal Petrolul Ploieşti Nicolae Capră, care are calitatea de suspect în acest dosar şi este arestat preventiv într-un alt dosar de evaziune fiscală instrumentat tot de DIICOT.

Soţia lui Nicolae Capră, Cristina Capră, administrator al uneia dintre firmele implicate în dosar, a fost audiată că martor. În cursul zilei de joi, judecătorii de la Tribunalul Prahova se vor pronunţa cu privire la propunerea DIICOT de arestare preventivă acelor 15 suspecţi şi de emitere a mandatului de arestare în lipsa pe numele lui Florian Walter.

Anchetatorii au dispus şi măsuri asigurătorii pe bunuri mobile şi imobile, precum şi pe conturi ale suspecţilor. Şeful Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, Claudiu Cucu, a declarat că acesta este un caz început în noiembrie 2012, în care prejudiciul este foarte mare.

Claudiu Cucu a precizat că percheziţiile nu au fost încheiate, până în prezent fiind ridicate sume de bani de ordinul sutelor de mii de lei, în mai multe valute. În acţiune au fost implicaţi 120 de poliţişti şi 65 de autoturisme, fiind sprijiniţi de Jandarmeria Bucureşti. Anchetatorii au cooperat în acest caz cu Direcţia Generală Antifraudă şi Serviciul Român de Informaţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS