17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpaniolii trebuie să îi dea raportul lui Narcis Neaga despre Defileul Jiului

Spaniolii trebuie să îi dea raportul lui Narcis Neaga despre Defileul Jiului

Narcis Neaga, şeful CNADNR (Foto: Eugen Măruţă)
Narcis Neaga, şeful CNADNR (Foto: Eugen Măruţă)

Spaniolii care reabilitează DN 66, pe tronsonul Defileul Jiului, Bumbeşti-Jiu – Petroşani, mai au la dispoziţie cinci zile pentru a-i prezenta un raport asupra situaţiei lucrărilor, şefului Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Narcis Neaga. Constructorul din Spania are termen până duminică, 10 mai, să transmită toate situaţiile privind lucrările care mai sunt de executat şi termenele în care acestea vor fi executate.
De asemenea, conducerea CNADNR doreşte să mai afle de câte echipe de muncitori şi de câte utilaje dispun constructorii pentru a se stabili dacă lucrările vor putea fi executate. În ciuda faptului că ar fi trebuit să se lucreze încă din luna martie, lucrurile au trenat.

Aşteptat să revină la Târgu Jiu

Prefectul de Gorj, Alin Văcaru, a declarat că Narcis Neaga va trebui să ia o decizie pe 10 mai în ceea ce priveşte continuarea sau nu a contractului semnat cu firma din Spania. Potrivit lui Văcaru, se înregistrează întârzieri şi pe tronsonul Rovinari – Bumbeşti-Jiu, dar şi în Defileul Jiului.
„Mai au la dispoziţie câteva zile pentru a arăta că sunt serioşi şi capabili să ducă lucrarea la bun sfârşit. Nu este treaba autorităţilor şi a companiei că ei au probleme cu asociaţii, ci e o chestiune internă. Nu se pune problema finanţării. Bani sunt. Ei sunt însă viraţi pe lucrările care se execută, nu pe ce nu se execută. Constructorul este obligat să prezinte până duminică o situaţie cu ce şi-a propus să facă legat de acest contract de modernizare şi cum îl va onora. Nu se prezintă raportul, se ajunge la situaţia rezilierii contractului. Sunt întârzieri pe ambele tronsoane de drum, dar este mai mare întârzierea în Defileul Jiului. Dacă şefii CNADNR vor decide ca acest contract să fie reziliat, probabil că se va apela la procedura urgenţei pentru a găsi alt constructor capabil să finalizeze lucrările care au rămas în Defileul Jiului. Este o rută vitală pentru Gorj“, a spus prefectul Alin Văcaru. Lucrările de modernizare a Drumului Naţional 66 Bumbeşti-Jiu – Petroşani au o valoare de aproape 185 de milioane de lei şi au fost începute anul trecut. Contractul a fost câştigat prin licitaţie de un consorţiu condus de societatea spaniolă Copisa Constructora Piraneica, în colaborare cu firmele Chirulli Andrea Impresa Individuale (din Târgovişte) şi Coremi Inter SA (din Târgu Jiu).
Drumul Naţional 66, în lungime de 32,5 kilometri, face legătura între judeţele Gorj şi Hunedoara şi este cea mai scurtă şi rapidă cale de acces între Oltenia şi Ardeal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS