14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Justiţiei a transmis preşedintelui Iohannis propunerea pentru şefia DIICOT

Ministrul Justiţiei a transmis preşedintelui Iohannis propunerea pentru şefia DIICOT

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a transmis Preşedintelui României propunerea pentru numirea în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a procurorului Daniel Constantin Horodniceanu.

Potrivit dispoziţiilor art.54 alin. 1 din Legea 303/2004, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorul şef al DIICOT şi adjuncţii acestora sunt numiţi de Preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

În urma audierii desfăşurată luni, 4 mai 2015, şi a analizei proiectului de management depus, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a emis aviz favorabil pentru candidatul propus de Ministrul Justiţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS