14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGruparea Statul Islamic a revendicat atacul din Texas

Gruparea Statul Islamic a revendicat atacul din Texas

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat marți pentru prima dată un atac comis pe teritoriul Statelor Unite și a amenințat cu comiterea altor atentate, transmite AFP.
Atacul de duminică asupra expoziției de caricaturi cu profetul Mahomed din orașul Garland (Texas, sudul SUA) a fost revendicat de gruparea teroristă la postul său de radio.

‘Doi soldați ai califatului au comis atacul împotriva expoziției de caricaturi cu profetul Mahomed din Garland, Texas (SUA)’, afirmă organizația, care a proclamat un ‘califat’ în teritoriile pe care le controlează în Irak și Siria, în buletinul său de radio zilnic.

Atacul a fost comis într-una din suburbiile Dallasului, unde avea loc un concurs de caricaturi cu profetul Mahomed, organizat de asociația American Freedom Defense Initiative, considerată de orientare islamofobă.

Doi indivizi foarte bine înarmați au fost împușcați mortal de un polițist, atunci când au încercat să atace clădirea unde avea loc evenimentul. Înainte de a fi uciși, cei doi au reușit să rănească ușor un agent de pază.

‘Cei doi frați (întru Jihad) au deschis focul asupra expoziției, rănind un polițist însărcinat cu paza expoziției, înainte de a fi uciși într-un schimb de focuri’, adaugă Statul Islamic, amenințând cu noi atacuri SUA.

‘Noi spunem Americii: ceea ce se pregătește va fi mai important și mai amar. Veți vedea lucruri oribile comise de către soldații Statului Islamic’, amenință jihadiștii.

Potrivit mass-media americane, cei doi presupuși islamiști uciși în atacul asupra expoziției cu caricaturi din Dallas sunt Elton Simpson, de 31 de ani și Nadir Soofi, de 34 de ani, care împărțeau un apartament în Phoenix (Arizona, sud-vest), potrivit Los Angeles Times.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS