14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo în Oltenia şi la munte pentru următoarele două săptămâni

Prognoza meteo în Oltenia şi la munte pentru următoarele două săptămâni

Vremea se anunță schimbătoare în următoarele două săptămâni, cu maxime diurne în scădere în prima parte a intervalului, potrivit ultimei prognoze anunţate de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În Oltenia, în primele zile ale intervalului, valorile termice vor crește semnificativ, iar vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă. Prin urmare, în ziua de miercuri, 6 mai, se va atinge o medie regională a maximelor diurne de 28 de grade și a minimelor nocturne de aproximativ 13-14 grade. Ulterior, temperaturile vor marca o scădere, iar regimul termic va deveni apropiat de cel normal pentru această dată, cu maxime în jurul a 22 de grade și minime de 10 grade. Valori mai scăzute sunt posibile în intervalul 10-12 mai, când media maximelor va coborî spre 18 grade, iar a celor minime spre 8 grade, caracterizând o vreme răcoroasă. Probabilitatea de ploaie va fi mai pronunțată în ziua de 7 mai și în intervalul 10-12 mai.

La munte, debutul intervalului de prognoză va fi caracterizat de o creștere semnificativă a temperaturii, astfel încât, în 6 mai, media valorilor maxime va ajunge la 20 de grade, iar cea a minimelor la 9-10 grade. În a doua jumătate a primei săptămâni, regimul termic va marca o scădere, ceea ce va aduce temperaturile în limite normale climatologic, respectiv maxime de 13-14 grade și minime de 4 – 5 grade. Mai răcoare va fi în zilele de 11 și 12 mai, când media maximelor va fi în jur de 10 grade, iar a celor minime de 2-3 grade. În jurul datei de 7 mai și după data de 10 mai, probabilitatea de apariție a ploilor, izolat importante cantitativ va fi ridicată. În restul intervalului, ploile se vor semnala pe arii mai restrânse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS