7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru următoarele zile

Prognoza meteo pentru următoarele zile

(Foto: quoteinsta.com)
(Foto: quoteinsta.com)

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că vremea se va încălzi în primele două zile ale săptămânii care începe, fiind estimat ca mâine să se înregistreze temperaturi de până la 28 de grade, iar marţi să se înregistreze izolat chiar şi 30 de grade Celsius. Site-ul romaniatv.net prezintă prognoza realizată de meteorologi pentru următoarele zile.

Potrivit ANM, mâine temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 grade în Maramureş şi 28 de grade în extremitatea de sud-vest ţării. Cerul va fi temporar noros şi, mai ales pe parcursul zilei, vor fi averse, posibil însoţite de descărcări electrice, local în zonele montane şi în regiunile nordice, pe arii restrânse în centru şi in nord-est şi doar izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla cel mult moderat.

Marţi temperaturile vor continua să creasca şi vremea va deveni caldă, chiar deosebit de caldă în regiunile sud-vestice, unde se vor înregistra maxime termice de până la 30 de grade, plecând de la 16 grade în deltă şi pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare peste zi, când vor cădea averse, în general slabe cantitativ, asociate cu descărcări electrice, local în zonele montane, pe arii restrânse în centru, nord şi nord-est şi izolat în restul teritoriului. Vântul va avea intensificări la munte şi în Dobrogea.

Miercuri temperaturile mai cresc puţin, prin urmare va fi o vreme deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii mai în cea mai mare parte a ţării. În cursul zilei vremea va fi frumoasă, cu cer variabil şi doar pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, în special în zonele de munte. Seara şi noaptea instabilitatea atmosferică se va accentua în jumătatea nordică, local vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil cu aspect de vijelie. Vor fi condiţii de grindină, iar izolat cantităţile de apă vor fi importante. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala izolat spre dimineaţă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16-17 grade pe litoral şi 32-33 de grade în Banat.

Joi, vremea va recăpăta un caracter de instabilitate şi se va răci faţă de zilele precedente, astfel că valorile termice se vor apropia de normalul perioadei, adică de la 18 la 26 grade Celsius. Cerul va fi mai mult acoperit de nori şi vor fi averse şi descărcări electrice, local în centrul, estul şi sudul ţării. Vântul va sufla cu intensificari în majoritatea zonelor, dar va avea răbufniri şi în timpul ploilor.

De vineri până la finalul săptămânii, regimul termic va fi apropiat de mediile climatologice ale acestei perioade. Probabilitatea de apariţie a fenomenelor asociate instabilităţii atmosferice va fi mai ridicată vineri în regiunile estice şi sud-estice, iar apoi cu precădere în zonele montane şi în jumătatea de vest.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS