21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcurorul Daniel Horodniceanu susţine mâine la CSM interviul pentru şefia DIICOT

Procurorul Daniel Horodniceanu susţine mâine la CSM interviul pentru şefia DIICOT

(Foto: mondonews.ro)
(Foto: mondonews.ro)

Procurorul Daniel Horodniceanu va susţine mâine, la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), interviul pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în care a fost propus de ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc.

Procurorul Daniel Horodniceanu, propus de ministrul Justiţiei pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) va susţine mâine un interviu la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), informează Mediafax.ro. CSM va da un aviz în ceea ce priveşte propunerea ca Horodniceanu să ocupe funcţia de procuror-şef al DIICOT, aviz ce fi transmis marţi la Ministerul Justiţiei şi va însoţi propunerea ce va fi înaintată de Cazanciuc preşedintelui Klaus Iohannis.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiţiei, în momentul în care Horodniceanu a fost ales pentru această funcţie s-a ţinut cont de faptul că are o vechime de 16 ani ca procuror, iar şase ani a ocupat funcţii de conducere. De asemenea, experienţa managerială anterioară a fost un criteriu important în alegerea sa, Horodniceanu ocupând funcţia de procuror-şef al DIICOT Iaşi, în perioada iunie 2006 – iunie 2009, respectiv în perioada iunie 2012 – 2015.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS