13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBilanțul cutremurului din Nepal a trecut de 7.000 de morți

Bilanțul cutremurului din Nepal a trecut de 7.000 de morți

Echipele de salvare nu mai speră că printre dărâmături ar putea fi găsiţi supravieţuitori
Echipele de salvare nu mai speră că printre dărâmături ar putea fi găsiţi supravieţuitori

Numărul victimelor înregistrate în urma seismului de 7,8 grade produs pe 25 aprilie în Nepal este de 7.040 de morți și peste 14.000 de răniți, potrivit celui mai recent bilanț provizoriu. Potrivit Agerpres.ro, Centrul național nepalez pentru situații de urgență a atenționat astăzi că aceste cifre ar putea crește în continuare. Încă aproximativ o sută de persoane și-au pierdut viața în statele vecine, China și India, unde seismul a fost resimțit. Autoritățile nepaleze nu mai speră că ar putea găsi supraviețuitori printre dărâmături, astfel că în prezent echipele de salvare își concentrează eforturile pe ajutorarea populației izolate din regiunile sever afectate de seism.

Potrivit Organizaţiei Naţinilor Unite, din cei 28 de milioane de locuitori ai acestei țări, opt milioane, între care 1,7 copii, au fost afectați de cutremur.

Seismul cu magnitudinea de 7,8 este cel mai devastator din ultimii 80 de ani. El a fost urmat de numeroase replici și a declanșat mai multe avalanșe în Munții Everest.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS