3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCâţi mici mănâncă românii de 1 Mai

Câţi mici mănâncă românii de 1 Mai

Reprezentanți ai firmelor și asociațiilor din industria cărnii estimează că în ziua de 1 Mai românii vor mânca peste 30 de milioane de mici, informează Agerpres. „Consumul de mici crește considerabil în minivacanța de 1 Mai, la peste 1.500 de tone de mici, adică 7% din cantitatea consumată într-un an întreg. Cred că, în acest an, se va înregistra o creștere a consumului cu peste 5% față de anul trecut, când românii au mâncat peste 30 de milioane de mici, numai în ziua de 1 Mai. Practic, într-o singura zi, un român mănâncă mici cât pentru o lună”, a declarat Vladimir Mănăstireanu, directorul executiv al Asociației Române a Cărnii (ARC).

Micii sunt solicitați și în țările unde se află comunități mari de români, producătorii membri ARC livrând pe comerțul intracomunitar, în medie, 23 de tone de mici în fiecare lună, iar numărul producătorilor de mici se ridică la peste 300.

Românii consumă, anual, între 20.000 și 25.000 de tone de mici, din care 30 de milioane numai în ziua de 1 Mai, ceea ce înseamnă că pe mesele românilor ajung circa 440 de milioane de mici, anual, potrivit datelor ARC. Dacă se ia în calcul populația activă, reiese că un român mănâncă, în medie, 40 de mici pe an, conform datelor Institutului Național de Statistică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS