22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFuncţionarii publici din ţară intră astăzi în grevă generală

Funcţionarii publici din ţară intră astăzi în grevă generală

(Foto: bzv.ro)
(Foto: bzv.ro)

Zeci de mii de funcţionari publici au anunţat că vor intra astăzi în grevă generală, informează evz.ro. Valer Suciu, președintele Federației Sindicatelor din Administrație, a anunţat că funcţionarii sunt nemulţumiţi de salarii şi cer majorarea acestora cel puțin la nivelul celor din învâțământ, precum și bonuri de masă, asta după ce au renunțat deja la opt revendicări. „Activitatea în instituţiile publice va fi întreruptă aproape în totalitate, urmând să asigurăm în ziua grevei generale doar serviciile de decese şi de plată a amenzilor care trebuie achitate în 24 de ore”, a spus Suciu, citat de Mediafax.

Președintele Federației Sindicatelor din Administrație a spus că a fost chemat la Guvern pentru discuții, unde a vorbit cu Rovana Plumb, ministrului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, cu Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor și cu secretari de stat.

În judeţul Dolj funcţionarii publici au anunţat că nu vor participa la acţiunea de protest declanşată la nivel naţional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS