8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn miliard de euro pentru crearea de locuri de muncă destinate tinerilor din Uniunea Europeană

Un miliard de euro pentru crearea de locuri de muncă destinate tinerilor din Uniunea Europeană

(Foto: 4botosani.ro)
(Foto: 4botosani.ro)

Parlamentul European (PE) a aprobat astăzi un plan care prevede alocarea sumei de un miliard de euro în cursul anului 2015 pentru stimularea ţărilor Uniunii Europene (UE) să creeze 650.000 de locuri de muncă pentru tineri, transmite Mediafax.ro. Finanţarea este oferită în cadrul Fondului Social European, adăugându-se fondurilor oferite deja în cele 20 de state europene care au regiuni în care rata şomajului tinerilor depăşeşte 25%. „Ne aflăm într-o cursă contra cronometru, iar Europa accelerează acţiunile pentru a reduce şomajul în rândul tinerilor. Provocarea era de a obţine un acord solid, susţinut puternic, într-un timp record: ceea ce arată că atunci când suntem hotărâţi Europa are rezultate”, a declarat raportorul Elisabeth Morin-Chantier (PPE).

Proiectul, propus de Comisia Europeană, a fost aprobat în Parlamentul European cu 632 de voturi „pentru”, 30 de voturi „împotrivă” şi 31 de abţineri.

Numărul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 25 de ani care nu au un loc de muncă şi nu se află într-un program educaţional este în creştere la nivelul Uniunii Europene. Fondurile destinate Iniţiativei pentru Tineri 2014-2020 sunt de 3,2 miliarde de euro, urmând să fie completate cu cel puţin 3,2 miliarde de euro prin Fondul Social European.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS