16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAE acordă asistenţă românilor din India potenţial afectaţi de cutremur

MAE acordă asistenţă românilor din India potenţial afectaţi de cutremur

Încă de la momentul producerii cutremurului cu magnitudinea de de 7,9 pe scara Richter din apropierea capitalei statului Nepal, Kathmandu, în dimineaţa zilei de 25 aprilie, Ambasada  României la New Delhi a întreprins, în regim de urgenţă, demersurile legale pe lângă autorităţile competente nepaleze, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare privind posibila existenţă printre victime, a unor persoane de cetăţenie  română, respectiv pentru a acorda asistenţă consulară cetăţenilor români potenţial afectaţi.

Misiunea diplomatică din India are în atenţie situaţia unui grup de alpinişti români aflaţi într-o expediţie în regiune, urmărindu-se cu prioritate contactarea acestora şi stabilirea situaţiei lor după producerea cutremurului. De asemenea, misiunea diplomatică a contactat telefonic doi cetăţeni români care se află în Nepal pentru un circuit turistic, care îşi anunţaseră prezenţa în regiune, situaţia acestora nefiind afectată de cutremur. Totodată, este în legătura cu familia din România a unui alt cetăţean care se află în regiunea afectată.

Până la acest moment misiunea diplomatică nu a primit nicio solicitare de sprijin consular din partea cetăţenilor români aflaţi in zona afectată şi nici vreo confirmare oficială referitoare la existenţa vreunui cetăţean român, printre victime.

Atât Ambasada României la New Delhi, cât şi Consulatul Onorific al României  din Nepal menţin legătura  permanentă cu autorităţile locale şi monitorizează evoluţia situaţiei din regiunea  afectată,  fiind pregătite să acorde asistenţă consulară de specialitate. Pe baza raportărilor acestora şi a demersurilor

Operaţiunile de salvare iniţiate de autorităţile nepaleze, în vederea stabilirii numărului şi identităţii victimelor, sunt în curs de desfăşurare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS