16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgramul Rabla 2015 începe luni

Programul Rabla 2015 începe luni

Programul Rabla 2015 pentru persoane fizice începe luni, dată de la care doritorii se pot înscrie la un dealer autorizat pentru a-şi rezerva tichetul de 6.500 de lei pe care îl primesc pentru a achiziţiona o maşină nouă la casarea unei mai vechi de opt ani.
Cei care doresc să beneficieze de programul Rabla în acest an se pot înscrie de luni la unul din producătorii sau dealer-ii auto validaţi în program, a căror listă va putea fi consultată pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), potrivit reprezentanţilor Ministerului Mediului.

Cei înscrişi vor beneficia de un tichet de 6.500 de lei în schimbul casării maşinii mai vechi de opt ani pe care o au la unul dintre colectorii autorizaţi de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM). Ei vor beneficia de reducerea de 6.500 de lei la achiziţionarea maşinii noi de la producătorul la care s-au înscris. Totodată, beneficiarii pot ceda prima de casare în favoarea altor persoane care doresc să îşi cumpere o maşină nouă. În cadrul programului Rabla 2015, cu o valoare totală de 200 milioane lei, a fost alocat un număr de 20.000 de tichete pentru persoane fizice şi 5.000 de tichete pentru persoane juridice si instituţii publice.

În plus, cei care participă la program pot beneficia de eco-bonusuri, la achiziţionarea unor autoturisme cât mai nepoluante. Valoarea eco-bonusurilor este următoarea: 750 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, în regim de funcţionare mixt, potrivit menţiunilor înscrise în certificatul de conformitate al autovehiculului nou; 1.500 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid convenţionale) şi 2.500 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in). Pot fi cumulate maxim două eco-bonusuri, cu menţiunea că aceasta se poate realiza numai între un eco-bonus de 750 de lei şi unul din celelalte două categorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS