8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTVA pentru cărţi va fi redusă de la 9% la 5%, de la 1 ianuarie 2016

TVA pentru cărţi va fi redusă de la 9% la 5%, de la 1 ianuarie 2016

(Foto: vest24.ro)
(Foto: vest24.ro)

Taxa pe valoare adăugată (TVA) pentru cărţi va fi redusă de la 9% la 5%, măsura urmând să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2016, informează Mediafax.ro. Anunţul a fost făcut astăzi de ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu.

Potrivit unui comunicat remis agenţiei Mediafax, în urma unor discuţii cu premierul Victor Ponta şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorescu, pe de o parte, şi ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, de cealaltă parte, s-a stabilit ca TVA la cărţi să fie redusă la 5%. În acest sens, ministrul Culturii va depune la Camera Deputaţilor un amendament la proiectul noului Cod Fiscal, prin care TVA pentru cărţi să fie redusă de la 9% la 5%, România urmând să devină astfel una dintre ţările cu cea mai scăzută taxă pe valoare adăugată pe acest segment din Europa. „Reducerea TVA la carte de la 9% la 5% nu constituie o pierdere palpabilă pentru buget şi ajută, totodată, editurile să susţină un preţ de vânzare accesibil”, se arată în comunicatul citat.

Măsura scăderii TVA de la 9% la 5% ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2016, odată cu noul Cod Fiscal, care prevede, printre altele, reducerea TVA generală la 20%, dar şi alte măsuri de relaxare fiscală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS