9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn vas cu 300 de persoane la bord a anunţat că se scufundă în Mediterana

Un vas cu 300 de persoane la bord a anunţat că se scufundă în Mediterana

O barcă având peste 300 de persoane la bord este la un pas de naufragiu în Marea Mediterană, a anunţat astăzi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), potrivit Le Figaro. Informaţia a venit de la un pasager de la bordul ambarcaţiunii cu probleme. Alături de acest vas mai sunt alte două bărci care transportă imigranţi din nordul Africii.

„Sediul OIM din Roma a primit o cerere de ajutor din partea unei bărci care se află în apele internaţionale. Există trei bărci. Persoana care a sunat spune că în barca în care se află sunt peste 300 de oameni şi că vasul se scufundă”, a transmis OIM presei.

Organizaţia a precizat că nu ştie unde exact se află bărcile respective, însă a contactat pazele de coastă din regiune, care au informat că, din păcate, nu au resursele disponibile pentru a merge imediat în ajutorul imigranţilor, pe fondul mobilizării tuturor efectivelor în apele Libiei, ca urmare a tragediei de duminică.

Mai mult, spune OIM, nici navele comerciale din zonă nu sunt toate dispuse să colaboreze.

Anunţul venit azi produce îngrijorare că o nouă tragedie este pe punctul de a se produce în Marea Mediterană, după catastrofa din acest sfârşit de săptămână, în care se crede că peste 900 de imigranţi ilegali din nordul Africii şi-au pierdut viaţa, în largul coastelor Libiei, când barca în care se crede că se aflau 950 de persoane s-a răsturnat.

Tot luni, o ambarcaţiune din lemn cu cel puţin 83 de imigranţi s-a scufundat în largul insulei elene Rhodos, conform Pazei de Coastă din Grecia. Autorităţile caută la această oră supravieţuitori şi au anunţat că au recuperat trei corpuri. Zeci de persoane au fost salvate şi 23 se află deja în spital.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS