6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCel puțin 22 de morți și 50 de răniți într-un atentat sinucigaș în Afganistan

Cel puțin 22 de morți și 50 de răniți într-un atentat sinucigaș în Afganistan

Cel puțin 22 de oameni au fost uciși și alți 50 au fost răniți sâmbătă, într-un atentat sinucigaș comis în fața unei bănci din orașul Jalalabad, în estul Afganistanului, au anunțat responsabili locali, potrivit AFP, citată de Agerpres.

” O explozie a avut loc în exteriorul unei bănci, unde funcționari au venit să-și ridice salariul lunar”, a precizat pentru AFP guvernatorul provinciei Nangarhar, Fazal Ahmad Shirzad, în timp ce un purtător de cuvânt al guvernului regional a anunțat că zeci de persoane au fost ucise sau rănite în acest atentat care nu a fost încă revendicat.

Însă, agenția de presă afgane Pajhwok, citată de TASS, vorbește de două atentate, în care cel puțin 30 de oameni au fost uciși și peste 100 au fost uciși într-un dublu atentat comis la Jalalabad. O explozie a avut loc lângă o filială locală a Băncii Kabul, iar alta în zona clădirii municipale a Departamentului de informație și cultură, precizează sursa citată. Potrivit AFP, purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, neagă orice responsabilitate a grupării în atentat. Acest nou atac intervine într-o perioadă în care Afganistanul se confruntă cu o recrudescență a atentatelor teroriste sângeroase, lansate de talibani la începutul sezonului de lupte împotriva guvernului și țintelor străine, în timp ce Washingtonul a decis să-și mențină o parte dintre trupe pe teritoriul afgan.

În data de 10 aprilie, cel puțin 15 civili afgani au fost uciși în două atacuri cu bombă, dintre care unul viza un convoi al NATO, atac revendicat de rebelii talibani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS