13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru următoarele patru zile

Prognoza meteo pentru următoarele patru zile

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele patru zile. Potrivit acestora, în săptămâna care urmează,   vremea se va răci smenificativ și temepraturile se vor situa sub normalul acestei peridioade.

Mâine, în prima zi de Paște, vremea va fi în general frumoasă şi mult mai caldă decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii aprilie, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 17 şi 25 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin în regiunile sud-estice, dar cu unele înnorări şi izolat averse slabe şi descărcări electrice, după-amiaza în zona Carpaţilor Occidentali, iar la începutul nopţii în nordul Orientalilor. Vântul va sufla slab şi moderat. Minimele termice vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade, mai coborâte în depresiunile intramontane, până la -2 grade.

Luni, în cea mai mare parte a ţării vremea se va menţine mai caldă decât în mod caracteristic acestei perioade din an, deşi valorile termice vor marca o scădere uşoară, mai ales în nord şi în centru. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate. În special în a doua parte a zilei local la munte, pe arii restrânse în regiunile nordice şi centrale şi cu totul izolat în restul teritoriului vor fi averse şi descărcări electrice. Pe timpul nopţii se vor semnala precipitaţii la munte, unde vor fi ploi la început, apoi la altitudini mari şi lapoviţă sau ninsoare, iar în est şi în sud-est local va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană, dar local şi temporar şi în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 şi 23 de grade, iar cele minime între 1 şi 11 grade.

Marți, vremea se va răci accentuat în toată ţara, valorile termice urmând să se situeze sub mediile climatologice specifice datei; maximele vor fi cuprinse între 9 şi 14 grade, uşor mai ridicate în sud-vest, iar cele minime vor fi de la -5 grade în depresiunile intramontane până la 5…6 grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. În zona montană local vor fi precipitaţii slabe, mixte, iar în sud şi în est pe arii restrânse va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale în cursul zilei. Spre dimineaţă în nord-vest şi centru se va produce brumă.

Pentru ziua de miercuri, meteorologii anunță că valorile termice se vor situa în continuare sub cele normale pentru mijlocul lunii aprilie; temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 şi 15 grade, iar cele minime între -5 şi 6 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări ziua în est şi în sud-est, iar noaptea în extremitatea vestică, zone unde pe arii restrânse va ploua slab. La munte vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale în cursul zilei, mai ales la munte.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS