29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAE dă asigurări că românul răpit în Burkina Faso este în viață

MAE dă asigurări că românul răpit în Burkina Faso este în viață

Foto: rt.com
Foto: rt.com

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) dă asigurări că românul răpit de o grupare radicală în Burkina Faso este în viaţă, informează b1.ro. „Celula de criza activează permanent de la momentul activarii sale de către ministrul Afacerilor Externe. Suntem în legătură cu familia, aproape zilnic după ce s-a activat celula de criză, familia a fost invitată la MAE unde am discutat și i s-au explicat toate demersurile înterprinse și ce facem pentru a finaliza acestă operațiune. Din ce informații avem, la ora actuală dânsul, cetățeanul se află în viață și noi depunem toate eforturile să fie scăpat”, a declarat pentru B1 TV Bogdan Stănescu, director general al MAE.

Celula de criză de la Ministerul Afacerilor de Externe este coordonată chiar de ministrul Bogdan Aurescu. La rândul său, acesta îi ține la curent cu ultimele detalii despre răpirea românului Iulian Gherguț, pe președintele Iohannis și pe premierul Victor Ponta.

Fostul preşedinte Traian Băsescu îi critică dur pe Klaus Iohannis şi Victor Ponta. Fostul şef de stat arată că cei doi sunt singurii factori de decizie în cazul românului Iulian Gherguţ, numai că preşedintele şi premierul sunt în vacanţă, aşa că nu are cine să-şi asume activitaţile pentru căutarea celui capturat.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS