16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrima extragere la Loteria Bonurilor Fiscale are loc luni, în a doua zi de Paște

Prima extragere la Loteria Bonurilor Fiscale are loc luni, în a doua zi de Paște

deducere-tva-pe-baza-bonurilor-fiscale

Prima extragere a Loteriei Bonurilor Fiscale va avea loc luni, 13 aprilie, în a doua zi de Paște, a anunţat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) citată de Agerpres. Valoarea premiilor puse în joc este de un milion de lei. Extragerea de luni este publică și va fi transmisă în direct de Televiziunea Română, care va pune la dispoziție, gratuit, tuturor posturilor TV interesate semnalul transmisiei în direct. „La această extragere participă bonurile fiscale emise în perioada 2 februarie – 28 martie 2015. Participarea la loterie nu presupune o înregistrare prealabilă a bonurilor fiscale în nici o bază de date sau website și nici depunerea acestora înainte de efectuarea extragerii la sediile instituțiilor implicate în organizare. Bonurile rămân la posesorii acestora care, după extragere, vor verifica dacă sunt câștigătoare”, au precizat reprezentanţii ANAF.

Extragerea din 13 aprilie va avea trei etape: în prima se va extrage o bilă reprezentând luna emiterii bonului, în etapa a doua se va extrage o bilă reprezentând ziua emiterii bonului, iar în etapa a treia se vor extrage 3 bile, reprezentând valoarea bonului. Rezultatele extragerii vor fi postate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), pe site-ul ANAF și pe site-ul Loteriei Române, urmând să rămână publice pentru o perioadă de cel puţin 30 de zile.

„Revendicarea premiilor se face, începând cu prima zi după efectuarea extragerii, până la data de 13 mai a.c. inclusiv, prin depunerea în original a bonului fiscal câștigător emis în perioada 02 februarie – 28 martie a.c., alături de copia actului de identitate și de o cerere, la orice administrație fiscală din structura ANAF, acest termen reprezentând termen de decădere din dreptul de a revendica premiul. Formularul cererii poate fi obținut gratuit de la administrația fiscală la care se depune bonul fiscal sau descărcat de pe site-ul MFP„, se menționează în comunicatul transmis de ANAF.

Plata câștigurilor se face de către MFP, în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, după verificarea autenticității și realității bonurilor fiscale depuse pentru revendicarea premiilor, de către organele competente ale ANAF.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS