10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Agriculturii: Vom acorda plăți complementare pentru anumiți fermieri

Ministrul Agriculturii: Vom acorda plăți complementare pentru anumiți fermieri

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, după o întâlnire avută cu reprezentații fermierilor care au protestat azi în fața Guvernului, că în cadrul întrevederii au fost lămurite unele dintre nemulțumirile manifestanților, scrie b1.ro.

Astfel, una dintre nemulțumirile protestatarilor era legată de întârzierea plății unor subvenții. „Am discutat pe câteva probleme, pe faptul că au fost întârziate plăți către crescătorii de bovine și ovine. I-am asigurat pe crscătorii de ovine că plățile au fost făcute. Unii dintre ei încasaseră deja acești bani. Au înțeles că întârzierea ține de factori care nu au legatură cu ministerul Agriculturii”, a explicat Daniel Constantin.

„Al doilea motiv de nemultumire este legat de plata pe care au înacasat-o acum, pentru anul 2014, care este ușor diminuată față de 2013. Este un acord la nivel european ca plățile complementare din buget să scadă de la 100% la 50%. Am înaintat solicitarea pentru Comisia Europeană, pentru ca în anumite sectoare sa acordăm plăți complementare, astfel încât crescătorii de ovine, pe lângă plata de la bugetul de stat, vor avea un sprijin suplimentar de aproximativ 6 euro pe cap de animal”, a mai precizat ministrul Agricuturii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS