16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTăriceanu: Votul în cazul lui Dan Şova nu se va relua

Tăriceanu: Votul în cazul lui Dan Şova nu se va relua

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a reiterat faptul că nici o altă instituţie nu are dreptul să intervină în activitatea Parlamentului şi că, în cazul cererilor pentru reţinere şi arestare preventivă, parlamentarii ”nu ascultă ordine de la nimeni”. În plus, şeful Senatului a spus şi că nu se va relua votul în cazul lui Dan Şova, scrie gandul.info.

După ce a criticat poziţiile luate de CSM şi DNA în cazul votului pentru reţinerea şi arestarea preventivă a lui Dan Şova, Călin Popescu Tăriceanu a revenit cu un mesaj şi mai clar: ”Parlamentarii nu ascultă ordine de la nimeni”.

”Parlamentul nu va primi indicaţii politice cum să voteze de la nicio altă instituţie. Votul imperativ este nul,  membrii Parlamentului au dreptul să voteze aşa cum cred, pe baza audierii, pe baza informaţiilor, pe baza raportului Ministerului Public şi nu ascultă ordine de la nimeni”, a declarat Tăriceanu. Mai mult, el a precizat că votul în cazul lui Dan Şova nu va fi reluat, aşa cum au cerut liberalii, potrivit gandul.info.

Pe de altă parte, preşedintele Senatului admite faptul că există o neconcordanţă între Statutul deputaţilor şi senatorilor, Regulamentul Senatului şi Constituţie. „Este un lucru evident, este o neconcordanţă între prevederea constituţională şi cea din regulamentul comun al Camerei şi Senatului, cât şi cea din Regulamentul Senatului. Acest lucru însă se poate rezolva şi, de altfel, am văzut că sesizările trimise către Curte vizează această neconcordanţă. Atâta vreme cât articolul respectiv nu este declarat neconstituţional, el este în vigoare, are putere de lege şi se aplică. Prin urmare, dacă în urma sesizării CCR, aceasta va considera că această neconcordanţă trebuie rezolvată, din acel moment sigur că devine aplicabilă soluţia pe care o va da Curtea Constituţională. Până atunci, Regulamentul rămâne aşa cum este. Este o deficienţă a Parlamentului că nu a pus în acord aceste prevederi cu legea constituţională, prin urmare, în cazul de faţă, se poate considera că va veni momemntul foarte rapid să se facă acordul între Regulament şi Constituţie”, a adăugat Tăriceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS