14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMărturia iubitei lui Lubitz: "Îşi dorea ca numele său să fie pe buzele tuturor"

Mărturia iubitei lui Lubitz: „Îşi dorea ca numele său să fie pe buzele tuturor”

Andreas Lubitz, copilotul avionului Airbus 320 prăbuşit în  Alpi, avea probleme psihice mult mai grave decât indicau rețetele sau concediile medicale descoperite de echipa de anchetă. Fosta lui iubită a dezvăluit lucruri șocante din intimitatea lor, lucruri care au îngrozit-o atât de tare încât a decis să-l părăsească.

Pilotul ucigaș Andreas Lubitz era un adevărat maestru al disimulărilor pe timpul zilei și mai ales în prezența străinilor. Părea un tânăr la locul lui, politicos și liniștit. Nimeni nu ar fi bănuit ce gânduri întunecate îi brăzdau mintea. Pe timpul nopții nu își mai putea însă controla nebunia. Visa urât, avea coșmaruri înfiorătoare, vorbea mult în somn și se trezea urlând: „ NE PRĂBUȘIM”, povestește fosta lui parteneră.

Mărturiile acesteia pentru presa germană și preluate de dailymail.co.uk sunt cutremurătoare. Tânăra dezvăluie că, anul trecut, Lubitz i-a spus la un moment dat pe un ton amenințător: „într-o zi am să fac ceva care va schimba tot sistemul iar numele meu va fi pe buzele tuturor”.

Când a auzit de nenorocirea din Alpi, femeia și-a amintit imediat de profeția lui Lubitz. „Atunci nu mi-am dat seama ce vrea să spună, dar acum totul începe să capete sens”, a declarat ea.

L-a părăsit pentru că începuse să se teamă de el și de ieșirile lui necontrolate tot mai dese în ultima vreme. El a încercat s-o împace și i-a cumpărat chiar și un Audi cu puțin timp înainte de masacrul din Alpi. Dar fata luase o hotărâre definitivă. Au fost împreună șapte ani și au locuit într-un mic apartament de la periferia orașului Dusseldorf (foto jos). Se spune că urmau să se căsătorească anul viitor.

Imediat după ce a început cursurile de pilot de la compania Lufthansa Lubitz părea foarte stresat, potrivit declaraţiilor  fostului patron de restaurant unde a lucrat Andreas înainte. Cu o seară înainte de ziua fatidică, copilotul primise scutire medicală şi trebuia să rămână acasă. Anchetatorii au găsit-o la percheziţii, ruptă şi aruncată prin casă. ff.

Andreas Lubitz provenea dintr-o familie bună, tatăl are o mică afacere în oraşul natal Montabaur, iar masa sa este profesoară de pian.  Un prieten apropiat al copilotului a spus ca că visul lui Andreas a fost să fie aviator. „Visa la acest lucru încă de la generală. Camera lui era tapetată cu poze cu avioane şi logo-ul companiei Lufthansa se putea citi peste tot. Peste tot erau avioane”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS