21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎnchisoare pe viaţă pentru un italian care a ucis o adolescentă româncă

Închisoare pe viaţă pentru un italian care a ucis o adolescentă româncă

Un cetățean italian care a omorât-o prin strangulare, în 2013, pe o tânără româncă, în nordul Italiei, a fost condamnat la închisoare pe viață de justiția italiană, informează Corriere della Sera, în ediția online.

Andrea Pizzocolo, de 43 de ani, a ucis-o prin strangulare, în septembrie 2013, pe românca Lavinia Simona A., care avea 18 ani, prezentată ca damă de companie. După strangularea adolescentei românce într-un motel din Olgiate Olona (regiunea Lombardia, nordul Italiei), italianul a violat cadavrul, pe care l-a abandonat ulterior pe un câmp.

Judecătorii unei instanțe din Busto Arsizio (localitate situată în apropiere de Milano) au decis vineri condamnarea la închisoare pe viață a italianului Andrea Pizzocolo, găsit vinovat de omor calificat, acte de cruzime și ascunderea cadavrului. Procurorii îl acuzaseră și de agresarea și sechestrarea unei alte românce, prezentată ca fiind tot damă de companie, dar care a reușit să se salveze.

În plus, italianul va trebui să achite daune în valoare de peste 235.000 de euro rudelor româncei ucise, constituite parte civilă în proces.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS