17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbasada Germaniei, reacție la votul din Senat în cazul lui Dan Șova

Ambasada Germaniei, reacție la votul din Senat în cazul lui Dan Șova

Votul din Senat privind cererea DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova continută să provoace reacții din partea ambasadelor străine. După misiunile diplomatice ale SUA, Marii Britanii și Olandei, Ambasada Germaniei a transmis vineri că observă cu îngrijorare evenimentele actuale ce au efecte directe asupra evaluării procesului MCV, precizând că respectul faţă de independenţa justiţiei impune ca imunitatea parlamentară să nu fie uzitată abuziv, în scopul protejării unor persoane.

„Ambasada Germaniei la Bucureşti sprijină eforturile constante ale autorităţilor române de urmărire penală în lupta împotriva corupţiei. Acestea sunt expresia obligaţiilor asumate de România în cadrul comunităţii de drept şi de valori pe care o reprezintă UE şi care se concretizează, printre altele, în Mecanismul de Cooperare şi Verificare”, a transmis Ambasada Germaniei, potrivit Mediafax.

„Din perspectiva noastră, este decisiv ca activitatea instituţiilor care sprijină, protejează şi dezvoltă în continuare statul de drept în România să se poată desfăşura fără limitări. Respectul faţă de independenţa justiţiei şi faţă de principiul separării puterilor în stat impun abordarea imunităţii parlamentare de aşa manieră, încât aceasta să nu fie uzitată în mod abuziv, în scopul protejării unor persoane individuale”, se mai arată în răspunsul citat.

Misiunea diplomatică subliniază că observă „cu deosebită atenţie şi îngrijorare evenimentele actuale care au efecte directe asupra evaluării procesului MCV”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS