11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRidzi cere în instanță întreruperea executării pedepsei

Ridzi cere în instanță întreruperea executării pedepsei

Fostul ministru al Tineretului și Sportului Monica Iacob Ridzi a depus la Tribunalul Ilfov o cerere de întrerupere a executării pedepsei de 5 ani închisoare primită în dosarul legat de organizarea Zilei Tineretului din 2009.

Cererea Monicăi Iacob Ridzi va fi judecată luni, de către Tribunalul Ilfov. Soțul acesteia, Tiberiu Iacob Ridzi, a confirmat acest lucru vineri, în emisiunea ”Talk B1 TV”, difuzată la B1 TV.
„Există investigații pe care soția mea le face periodic și care nu pot fi făcute în sistem de penitenciar”, a spus acesta în intervenția telefonică.
Tiberiu Ridzi a mai subliniat faptul că imunitatea fostului ministru este scăzută, iar problemele medicale pe care le are nu pot fi rezolvate în închisoare. Dimpotrivă, ele riscă să se agraveze.
„Nu pot să apreciez. Am înțeles că magistrații vor lua o decizie în idea de a se face o expertiză medico-legală și apoi vor hotărî”, a răspuns Tiberiu Ridzi la întrebarea privind răspunsul judecătorilor.
De asemenea, acesta a afirmat că se gândește să facă și o cerere de grațiere, dacă se va impune, dar momentan, cei doi rămân la prima variantă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS