3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEfectul Şova: Val de proteste anunţat pentru vineri în Bucureşti şi în alte 9 oraşe

Efectul Şova: Val de proteste anunţat pentru vineri în Bucureşti şi în alte 9 oraşe

Proteste faţă folosirea imunităţii parlamentare „că paravan pentru infractori” au fost anunţate pe Facebook pentru vineri în 10 oraşe din ţară, potrivit hotnews.ro. „Dan Şova a rămas cu imunitate! Parlamentarii continuă să îşi bată joc de popor şi de justiţie, ignorând mesajul transmis în noiembrie de stradă. E timpul să le reamintim de ce am ieşit în noiembrie”, este mesajul care anunţă mitingul din Bucureşti. Mişcările de protest anunţate pentru vineri în Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Oradea, Sibiu, Timişoara şi Târgu-Mureş vin după ce în jur de 150 de persoane au protestat ieri seară în Piaţa Universităţii din Bucureşti.

Amintim că blocarea de către Senat a cererii procurorilor DNA de avizare a reţinerii şi arestării lui Dan Şova a generat miercuri, 25 martie 2015, un val de proteste în mediul online, iar aproximativ 150 de persoane s-au strâns miercuri seară în Piaţa Universităţii din Bucureşti şi au scandat „Nu se mai poate, vrem anticipate” sau „Dan Ş-o va lua”. Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat printr-un mesaj postat pe Facebook în care a spus că „Parlamentul a blocat din nou o cerere a justiţiei”. Reacţia preşedintelui a fost sub aşteptările protestatarilor, iar scrisoarea adresată lui Iohannis de către un român din Italia a atras rapid aprecierea online.

„Milităm pentru menţinerea imunităţii doar pentru declaraţii politice. Nu dorim folosirea ei ca paravan pentru infractori! Ne vedem vineri la ora 18.00 în Piaţa Universităţii din Bucureşti! Precum şi Duminică”, este mesajul postat pe pagină de Facebook „Vineri – Bucureşti – împotriva IMUNITĂŢII parlamentare – acţiune de protest”.

Organizatorii au anunţat că Dan Şova a rămas cu imunitate şi că „parlamentarii continuă să îşi bată joc de popor şi de justiţie, ignorând mesajul transmis în noiembrie de stradă. E timpul să le reamintim de ce am ieşit în noiembrie!”. De asemenea, aceştia precizează că „dacă vor fi prezenţi anumiţi oameni politici sau lideri de opinie, îi rugăm să precizeze faptul că sunt acolo doar ca simpli participanţi, la fel că toată lumea”.

Protestatarii anunţă că mitinguri vor avea loc astăzi în Piteşti şi vineri în alte 9 oraşe: Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Oradea, Sibiu, Timişoara şi Târgu-Mureş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS