9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUPDATE Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Franţa. Nu există supravieţuitori

UPDATE Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Franţa. Nu există supravieţuitori

Un avion Airbus A320 al companiei Germanwings s-a prăbuşit astăzi în regiunea Barcelonnette, în sud-estul Franţei, relatează Mediafax. Avionul efectua o cursă între Barcelona şi Dusseldorf, au declarat oficiali ai poliţiei şi din domeniul aviaţiei, relatează Reuters.

Update 13.12: Aparatul de zbor, care avea la bord 142 de pasageri şi şase membri ai echipajului, s-a prăbuşit în apropierea localităţii Prads-Haute-Bléone (Alpes-de-Haute-Provence).

Două elicoptere ale jandarmeriei franceze au fost trimise în zona în care s-a prăbuşit avionul. Potrivit contului de twitter al AFP, preşedintele francez Francois Hollande a declarat că nu sunt sperante să fie găsiţi supraieţuitori.

Update 14. 35: „Nu există nici un supraviețuitor” în urma prăbușirii avionului de tip Airbus A320 în Alpii francezi, a anunțat azi Alain Vidalies, secretar de stat în Ministerul Transporturilor din Franța, relatează AFP.
„A existat un apel S.O.S. înregistrat la ora 10.47 (09.47 GMT). Acest semnal S.O.S. arăta că avionul se află la o înălțime de 5.000 de picioare (circa 1.500 metri — n.r.), într-o situație anormală”, a spus Vidalies, precizând că prăbușirea avionului a avut loc la puțin timp după acest semnal.
În avion se aflau 142 de pasageri şi şase membri din echipaj.

Între timp, șeful grupului aerian german Lufthansa, Carsten Spohr, a postat marți pe Twitter că nu știe ce s-a întâmplat cu zborul filialei Germanwings care s-a prăbușit în Franța. „Nu știm încă ce s-a întâmplat cu zborul 4U 9525′, a scris Carsten Spohr pe contul companiei. ‘Transmit compasiunea cea mai profundă pentru familiile și prietenii pasagerilor și ai echipajului (…) Dacă temerile noastre se adeveresc, este o zi neagră pentru Lufthansa”, a adăugat el, precizând că speră să se găsească totuși supraviețuitori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS