8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCererea de arestare preventivă a lui Darius Vâlcov ajunge în Senat

Cererea de arestare preventivă a lui Darius Vâlcov ajunge în Senat

darius-valcov

Cererea de încuvințare a arestării senatorului PSD Darius Vâlcov, acuzat de trafic de influență, infracțiune din care s-a ales cu aproximativ 2.000.000 de euro,va fi dezbătută, vineri, în Senat.

Direcția Națională Anticorupție cere Senatului, prin procurorul general, încuviințarea reținării și arestării senatorului ministrului demisionar al Finanțelor. Cea mai mare parte a banilor i-a primit în mod direct, cu sacoșa, inclusiv în cimitir, iar suma de 2.480.000 de lei a primit-o prin intermediul unor firme.

Vâlcov ar fi fost denunțat de cel de la care a primit banii, omul de afaceri Theodor Bernea, patronul Thenologica Radion, arestat în  august 2014 pentru spălarea a peste 78 de milioane de euro și evaziune fiscală de peste 23 de milioane de euro.

Darius Vâlcov a început săvârșirea infracțiunilor din 2009, când era primar al orașului Slatina, iar banii i-a primit până în 2013, când nu mai era primar. Vâlcov a făcut traficul de influență  pentru omul de afaceri Theodor Barna, patronul firmei Tehnologica Radion, ca această firmă să câștige mai multe licitații.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS